Η ιστορία του Κ.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ και Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

O Ποσειδώνας Ιλισίων συμπληρώνει φέτος 41 χρόνια ζωής. Ο όμιλος ήρθε στον Ελληνικό Αθλητισμό το 1981, τότε που μια ομάδα γονέων αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υγιές και αυτοδύναμο κολυμβητικό τμήμα. Αργότερα, το 1983, ο Ποσειδώνας μεγαλώνει ιδρύοντας τα τμήματα Υδατοσφαίρισης και Ενόργανης Γυμναστικής. Από τότε πολλές ήταν οι διακρίσεις κολυμβητών και κολυμβητριών του σε Εθνικό αλλά και Διεθνές Επίπεδο όπως και της ομάδας Πόλο που συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας .

Ο Όμιλος διακρίνεται για το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον, η φιλοσοφία του είναι να μην πιέζονται οι κολυμβητές σε μικρή ηλικία. Στην Ακαδημία της Κολύμβησης αλλά και μέχρι την Προαγωνιστική το κύριο βάρος δίνεται στην ανάπτυξη της σωστής τεχνικής, της ευκαμψίας και της αντοχής, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την ανάπτυξη σωστής αθλητικής παιδείας και ισχυρής προσωπικότητας.

Όσα παιδιά δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με την Αγωνιστική κολύμβηση,μπορούν να γυμνάζονται υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου προπονητή στα τμήματα αθλητισμού για νέους (μέχρι 15 ετών).

Ο Όμιλος συνεχώς περιφρουρεί την υγεία των αθλητών του. Έχει μόνιμη συνεργασία με φυσικοθεραπευτή, αθλητίατρο, ορθοπεδικό και αθλητικό ψυχολόγο. Από την Προαγωνιστική ομάδα αρχίζει συστηματικά και τον καρδιολογικό έλεγχο.

Ο Ποσειδώνας υπερασπίζεται αυστηρά και με συγκεκριμένες ενέργειες τον καθαρό αθλητισμό. Δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές του. Βοηθάει με κάθε δυνατότητα που διαθέτει, εκείνους που διακρίνονται για τις ικανότητές τους .

Παραμένει σταθερά ένας Όμιλος που επιλέγει προσεκτικά τους προπονητές του, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Κολύμβηση που διακρίνονται για τις προπονητικές αλλά και τις παιδαγωγικές τους ικανότητες.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ  Πρόεδρος 

ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  Αντιπρόεδρος


ΚΟΛΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  Γενικός Γραμματέας

ΚΟΥΜΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ταμίας

ΧΑΤΖΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ Γεν. Αρχηγός Αθλητικών Τμημάτων


Μέλη

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Έφορος Κολύμβησης

ΧΑΤΖΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ

Έφορος Ενόργανης
ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ