ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η ενόργανης γυμναστική σαν άθλημα είναι ένα από τα θεαματικότερα, αλλά και σαν άσκηση είναι θαυμάσια. Με την ενόργανη αναπτύσσονται σχεδόν όλες οι σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ικανότητες του παιδιού. Ακόμη αναπτύσσει τη δύναμη, την αντοχή, την ευκαμψία και άλλες φυσικές ικανότητες. Αναπτύσσει επίσης το θάρρος, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και προσφέρει στο παιδί χαρά και ικανοποίηση όταν εκτελεί δύσκολες ασκήσεις. Θεωρείται η βάση για όλα τα αθλήματα.

Από το 1983-84 όταν ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ δημιούργησε το τμήμα ενόργανης γυμναστικής κοριτσιών, με προπονητή τον Γιώργο Ιωαννίδη. Οι δύο προπονητές της ενόργανης Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο οποίος έχει διακριθεί σε πολλά πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες, και η Μαρία Αναγνωστοπούλου, γυμνάστρια με πολλές παρουσίες σε διεθνείς διοργανώσεις, καταφέρνουν να μεταδώσουν στα παιδιά το πνεύμα του αθλητισμού και να τους μυήσουν στο "ευ αγωνίζεσθαι".

Σήμερα στο τμήμα της ενόργανης γυμναστικής δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από μικρή ηλικία να μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών- προπονητών.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-21:00

Σάββατο: 09:00-12:00